Märkning av nötkreatur
Här kan du läsa om de föreskrifter som gäller för märkning av nötkreatur, enligt Jordbruksverket. Nötkreatur ska vara märkta i båda öronen med gula originalbrickor. På originalbrickan står landsbeteckningen för Sverige (SE), födelseanläggningens registreringsnummer, individnummer och kontrollsiffra. Du kan också välja att märka nötkreatur med en godkänd elektronisk öronbricka i ett av öronen. Djurets andra …
Märkning av får och get
Här kan du läsa om de föreskrifter som gäller för märkning av får och get, enligt Jordbruksverket. Får och getter ska vara märkta på olika sätt beroende på hur länge de är avsedda att leva. Djur som du köper in ska du inte märka om, de ska behålla sin märkning. Får och getter ska vara …
Märkning av ren
Här kan du läsa om de föreskifter som gäller för märkning av renboskap, enligt Jordbruksverket. De produkter vi har som passar för renmärkning hittar du här
Märkning av gris
Här kan du läsa om de föreskrifter som gäller för märkning av gris, enligt Jordbruksverket. Grisarna ska vara märkta senast 9 månader efter födseln, om grisarna lämnar anläggningen där de är födda innan dess ska de vara märkta vid flytten. Djur som föds och flyttas från din anläggning ska alltid vara märkta innan du flyttar …
Märkning av kameldjur
Här kan du läsa om de föreskrifter som gäller för märkning av kameldjur, som Jordbruksverket kräver. Reglerna gäller för de arter av hov- och klövdjur som hör till familjen Camelidae och släkterna Camelus, Lama och Vicugna, med andra ord gäller reglerna bland annat kameler dromedarer lamor alpackor vikunjor Kameldjur behöver märkas med id-märken som har …
Märkning av hjortdjur
Här kan du läsa om de föreskrifter som gäller för märkning av hjortdjur, enligt Jordbruksverket. Reglerna gäller för Axishjort Dovhjort Kronhjort Ren Älg Hjortdjur behöver märkas med id-märken som har godkänts av Jordbruksverket. Dessa id-märken behöver uppfylla vissa krav. Hjortdjur ska märkas med ett öronmärke fäst vid varje öra. Detta ska ske senast vid 9 …